Zomers genieten met buiten koken
Nu de zomer om de hoek komt kijken, zoekt men de buitenlucht op. Dit uit zich niet alleen in terrasbezoeken of drukke stranden en parken. Ook thuis verplaatst het leven zich naar buiten: Naar de tuin.
Aandacht naar comfort om het huis is groeiend in Nederland. Zo worden tuinen steeds vaker serieus aangepakt om hier, net zoals binnenshuis, iets sfeervols en eigens van te maken. De tijd die men doorbrengt in de tuin wordt net zo waardevol. En hoe comfortabel, en natuurlijk gezellig, is het als je ook het koken naar je tuin kan verplaatsen?
Nederlanders ontdekken de buitenkeuken

Wanneer je op vakantie bent in zonovergoten zuidelijke landen, kom je ze vaak al tegen:
De buitenkeuken. In bijvoorbeeld Italië is dit van oudsher al bekend, vooral in de landelijke gebieden. Maar je hoeft helemaal niet landelijk te wonen om hier thuis ook van te genieten. Zelfs een compacte buitenkeuken brengt deze ouderwetse gezelligheid al bij jou thuis. Want zeg nou zelf, waarom zou je alleen op vakantie genieten als je dit de rest van de zomer ook in je eigen tuin kunt?
De buitenkeuken wordt steeds meer ontdekt in ons kikkerlandje. Met het zachte weer van de laatste jaren is het een ware aanwinst voor het leefcomfort. Daarnaast geeft het een algehele toegevoegde waarde aan je huis, en het is ook een echte eye-catcher.
Wat is de juiste buitenkeuken?
Een buitenkeuken komt in allerlei soorten en maten, en het kan zo gek als je zelf wil. Zoals eerder aangegeven hoeft een buitenkeuken niet groot te zijn. De plek om je eten te bereiden kan al op één of twee vierkante meter. Vandaar dat het eigenlijk voor iedere redelijke tuin een serieuze optie kan zijn.
Buitenkeukens bestaan meestal uit een kookgedeelte en een stukje aanrecht om het eten op te bereiden. Het kookgedeelte bestaat meestal uit een overdekte grill/barbecue, een gasplaat of een steenoven. Een combinatie kan ook, voor de echte fanaticus. In een combinatieoven kunnen naast de gangbare barbecue- en kookgerechten bijvoorbeeld ook
pizza’s worden bereid. Zo wordt het gerechtenpalet zeer gevarieerd, zodat er vrijwel elke warme zomeravond iets nieuws kan worden klaargemaakt.
Je aanrechtgedeelte maakt het uiteindelijk een echte buitenkeuken. Een bekende kok die ook op 24kitchen gerechten bereidde op zijn tuinaanrecht is
Andy McDonald. Het aanrecht is de spil van de gezelligheid behouden in de tuin: Men hoeft niet voor bijvoorbeeld het snijden van vlees en groenten naar binnen te gaan. Dit maakt een buitenkeuken naast gezellig ook erg praktisch.