De feestdagen staan alweer om de hoek. Voor veel mensen wordt de keuken in deze tijd van het jaar intensief gebruikt. Een goede basis is dan ook het halve werk voor al dit bak-, braad- en kookgeweld!
En zo komen we natuurlijk bij het keukenwerkblad. Zorg dat er genoeg ruimte is om je gerechten voor te bereiden. Dit kan al vrijkomen door de eerder beschreven opruimtips, maar mocht er nog steeds niet genoeg ruimte zijn dan is waarschijnlijk de ergonomie van de keuken niet ideaal. Ook hierbij is het natuurlijk niet direct op te lossen, dus dit verbeteren voor bijvoorbeeld een kerstmaaltijd is nogal kort dag!
Mocht je in deze situatie verkeren – pak gewoon je eettafel als tweede werkblad erbij voor de komende feestdagen, en gebruik het nieuwe jaar om de keuken goed aan te pakken. Houd rekening met de driehoek van 6 – 8 meter. Als je je hieraan houd, creëer je ook direct genoeg werkbladruimte omdat deze formule hier ook rekening mee houdt.
We willen natuurlijk dit kerst-geïnspireerde artikel niet afsluiten zonder wat heerlijke kerstdiner tips te geven. Een hoofdgerecht en heerlijk dessert is wat altijd een grote hit is, dus daar richten wij onze pijlen op.
We gaan voor de kerstklassieker: Een hoofdgerecht van kalkoen! En als je een heerlijk gevulde kalkoen wil klaarmaken, volg dan het recept wat hier staat. Wie houdt er nou niet van een lekkere smaakvolle vulling, heerlijk mals kalkoenvlees met goudbruine krokante omhulling!
Omdat de kalkoen de oven in beslag neemt is hier de perfecte dessert-tip voor een recept waar geen oven aan te pas hoeft te komen. Het is een recept van de hand van Miljuschka Witzenhausen: Een cheesecake genaamd “Sneeuwwitje”.
Geniet van de feestdagen en eet smakelijk!